Πανκέικς κολοκυθιού

by softexpert_ad

Υλικά για 12 πανκέικς

Για τα πάνκεικς:

3 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

60 γρ αλεύρι φαγόπυρου

70 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

5 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ αλάτι (συν επιπλέον ½ κ.γ. αλάτι για να φύγει το νερό από τα κολοκυθάκια)

Για τη σάλτσα:

160 γρ ελληνικό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κ.γ άλας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με κ.γ αλάτι. Αφήνουμε να στραγγίξει για πέντε λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα πανί κουζίνας και στίβουμε για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία (τα κολοκυθάκια θα συρρικνωθούν περίπου στο μισό μέγεθος).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, τη φέτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ και ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν καλά.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε την πρώτη παρτίδα των πανκέικ τοποθετώντας γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Δεν προσθέτουμε πάρα πολλές τηγανίτες ταυτόχρονα γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά για και στη συνέχεια γυρίζουμε και τηγανίζουμε ξανά μέχρι να ροδίσουν από την άλλη. Επαναλάμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι, προσθέτοντας λίγο λάδι στο τηγάνι για να μην κολλήσουν τα πανκέικς.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τα πανκέικ.

ΠροετοιμασίαΜαγείρεμαKcalΛιπαρά(g)Υδατάνθρακες(g)Πρωτείνες(g)Ινες(g)
10’20’2361419124

Για εξειδικευμένες διατροφικές παρεμβάσεις  κάλεσε στο:

Τηλ 2462087555

Σοφία Μπάμπου

Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Κ.Ταλιαδούρη 12, Γρεβενά